• info@zamakedonskinarod.org
  • +389 78 370 496
Македонска писменост стара повеќе од 4.000 години

Македонска писменост стара повеќе од 4.000 години

Откриени се првите пишани траги од старомакедонското писмо на територијата на Македонија, тврди д-р Душко Алексовски, професор по палеолингвистика и почесен претседател на Светската академија на карпеста уметност. „Претставува редок