• info@zamakedonskinarod.org
  • +389 78 370 496
Гемиџиите од Велес , Солунските Атентатори, Боеми, Интелектуалци но пред се РЕВОЛУЦИОНЕРИ И ПАТРИОТИ!БЕСТРАШНИ БОРЦИ ЗА СЛОБОДА НА МАКЕДОНИЈА!

Гемиџиите од Велес , Солунските Атентатори, Боеми, Интелектуалци но пред се РЕВОЛУЦИОНЕРИ И ПАТРИОТИ!БЕСТРАШНИ БОРЦИ ЗА СЛОБОДА НА МАКЕДОНИЈА!

Налеј, налеј, меанџике налеј “Уште еден бокал од Бордото, мадам Мадлен”- со спуштени шешири и свиоци хартија распослани пред нив, порачуваат група младинци седнати во ресторанот Л’Mатин, сместен покрај бреговите
МАКЕДОНСКАТА ЦРКВА – ПРАИЗВОР НА СИТЕ СЛОВЕНСКИ ПРАВОСЛАВНИ ЦРКВИ

МАКЕДОНСКАТА ЦРКВА – ПРАИЗВОР НА СИТЕ СЛОВЕНСКИ ПРАВОСЛАВНИ ЦРКВИ

Денешната Македонска православна црква претставува возобновен црковен облик на поранешните црковни организации кои во континуитет постоеле на територијата на Македонија, почнувајќи од I век, а подоцна во рамките на Источното
Македонски Народ е единствен народ од Европа,кој беше изложен на страотен Геноцид во минатите 100години

Македонски Народ е единствен народ од Европа,кој беше изложен на страотен Геноцид во минатите 100години

На денешен ден во 1905 година во Загоричани започнал процесот за етничко чистење на Македонците од Егејска Македонија На денешен ден пред 115 години во селото Загоричани во Егејска Македонија